Je maakt al gebruik van office365 “dus ik ben al goed beveiligd”? Dit is ook zeker het geval. Je contacten, agenda en e-mail staat veilig bij Microsoft in de Cloud. Microsoft moet voldoen aan de hoogste standaarden qua veiligheid en beschikbaarheid van de services. Je Office365 omgeving wordt bij Microsoft altijd redundant uitgevoerd. Dit houdt in dat je Office365 omgeving op verschillende servers staat waardoor als er een onderdeel uitvalt door “falen” een andere server dit overneemt. Hier merkt de gebruiker overigens niks van.

Waarom zou je dan nog een back-up van je office365 omgeving maken? De reden is even simpel als voor de hand liggend. Dit heeft met de gebruiker te maken. Je kunt je omgeving nog zo goed beschermen tegen dataverlies, een menselijke fout is snel gemaakt. Cijfers wijzen uit dat dataverlies in 70% van de gevallen veroorzaakt wordt door een gebruikershandeling. Heb je zelf nooit per ongeluk een e-mail verwijderd of erger, een hele selectie e-mails? Met een beetje geluk belanden ze in de prullenbak of vindt je ze terug tussen de verwijderde items. Stel dat deze e-mail wel verwijderd is en dat daar bijvoorbeeld verkooporders bij zitten? Dan mis je direct omzet. Nog een extremer geval: je hebt een arbeidsconflict met één van je medewerkers. Deze besluit in een vlaag van woede al zijn e-mails te verwijderen bij vertrek. Maar niet alleen zijn e-mails maar ook de e-mails uit de algemene infobox en administratiebox waar deze werknemer rechten op had. Je bent dan essentiële communicatie gewoon kwijt.

In deze gevallen kan Nubix je assisteren om een back-up van je Office365 in te richten. Hiermee kan je terugvallen op een situatie toen nog wel alle e-mail aanwezig was. Deze back-up kan zo worden ingericht dat elke verandering geregistreerd wordt gedurende de dag. De voordelen op een rijtje:

  • Continu back-up 
  • Beveiligd tegen menselijke fouten 
  • Met één klik een mailbox herstellen 
  • Mailbox kan op een andere locatie hersteld worden 
  • Back-up data kan op elk gewenste plaats bewaard worden 


Heb je interesse in de mogelijkheden voor je bedrijf en hoe Nubix je hierin kan begeleiden? Neem hiervoor contact met ons op via support@nubix.nl of via telnr. 085-773 99 33