Freek Jan ter Haar
by Freek Jan ter Haar

Met dubbele authenticatie (soms authenticatie in 2 stappen of 2 factor authentication (2FA) genoemd) kun je een extra beveiligingstap aan je account toevoegen. Voor het geval dat je wachtwoord gestolen of gehackt wordt. Nubix gebruikt voor de 2FA de app DUO. DUO is een onderdeel van Cisco.

DUO is een zogenaamde third party software leverancier op de Microsoft Office 365 omgeving. DUO schakelen we in op de omgeving waarna je na het invoeren van je wachtwoord de vraag op jou telefoon krijgt of je daadwerkelijk wil inloggen.
Door die vraag positief te beantwoorden, (Wij noemen het ook wel de push melding op de telefoon goedkeuren) bevestig je eigenlijk dat jij het bent die inlogt op de omgeving.

1 app voor al je 2FA
DUO heeft t.o.v. een eigen systeem, bijvoorbeeld de Microsoft authenticator, het voordeel dat deze voor verschillende diensten in te zetten is. Op Microsoft Office 365, maar ook voor een wachtwoorden kluis, om het inloggen op een server beter te beveiligen en bijvoorbeeld het maken van een VPN verbinding naar een Fortigate router.

1 plek voor al je 2FA
En een ander groot voordeel is het beheer van de app. Als ICT leverancier kunnen we eenvoudig de toegang reguleren, toestaan of zelfs blokkeren. Zonder op allerlei plekken aanpassingen door te hoeven voeren.

Meerdere mogelijkheden
DUO werkt met verschillende apparaten. Bijna altijd wordt gekozen voor een app op de telefoon. Stel nou dat de telefoon geen internet verbinding heeft, dan kan in dezelfde app een code gegenereerd worden om toch in te kunnen loggen.

Stel dat je geen (zakelijke) telefoon hebt, dan kunnen we zogenaamde tokens inzetten, dat zijn kastjes die codes genereren.

Neem contact op met één van onze collega’s voor meer informatie m.b.t. de maandelijkse kosten en de eventuele implementatie.

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA