Nubix

Business Intelligence staat voor het verzamelen van gegevens binnen de eigen handelsactiviteit. Het kan omschreven worden als het proces van gegevens omzetten in informatie, dat vervolgens zou moeten leiden tot kennis en aanzetten tot adequate actie.

Binnen Business Intelligence is het heel belangrijk om het gehele werkproces van je organisatie in kaart te brengen. En vooral ook te kijken naar waar er nog (tijd) winst vandaan gehaald kan worden. Binnen de IT en automatisering kijken wij daar altijd met een ander oog naar, dan je zelf zou doen. En we zouden dit dus ook voor jouw organisatie in kaart kunnen brengen.

Denk bijvoorbeeld aan het inzichtelijk krijgen van je productie capaciteit; is deze gereserveerd voor vaste klanten of toch ook andere projecten? Hoeveel flexibiliteit blijft er dan nog over? Hoe ver is het product binnen het productieproces, zijn het nog halffabricaten of is het al bijna gereed? Overigens is dit laatste ook handige informatie om inzichtelijk te hebben voor jouw verzekering.
Ook levertijden, binnenkomsten van goederen en productietijden zijn in één oogopslag duidelijk.

Je kan ook denken aan hoe vaak gebruiken de medewerkers een bepaald programma. Of hoe slaan ze documenten op? Worden de processen die in jouw ISO certificering beschreven staan, ook daadwerkelijk zo gedaan?

En zo zijn er nog tal van voorbeelden te bedenken waar je Business Intelligence voor kan inzetten.

Er zijn 4 stappen te doorlopen om te starten met Business Intelligence:

  1. Verzamel en transformeer data vanuit verschillende bronnen binnen je proces
  2. Ontdek trends en inconsistenties
  3. Gebruik de verzamelde data in grafieken en presenteer de bevindingen
  4. Nu kan je actie ondernemen op de inzichtelijke weergave van je werkprocessen, waar is er winst te behalen

Uiteraard moet dit ook aansluiten bij je bedrijfsambities. Moet er meer kwaliteit geborgd worden? Of moet er meer kwantiteit geborgd worden? Bij alles zorg je er in ieder geval voor dat de processen gestroomlijnd gaan worden.

Wat kan Nubix hierin betekenen?
Wij gaan samen met jou, jouw processen in kaart brengen. Onze ervaring leert dat wij ‘aan’ jouw bedrijf kunnen werken, waar je zelf nog wel eens ‘in’ je bedrijf aan het werk bent.
Aan de hand van die uitkomsten, kunnen wij kijken waar en welke we data moeten gaan verzamelen. En daarna kunnen wij dat gaan analyseren en ons advies hierover uitbrengen.

Er moet ergens begonnen worden en vaak is zo’n proces in het begin erg abstract. Gaandeweg zal er meer duidelijk worden en worden de plannen ook steeds duidelijker.

Natuurlijk passen we Business Intelligence ook toe binnen onze continue optimalisatie abonnementen.

Wil je hier meer over weten, neem contact met ons op en wij adviseren je hierin graag.

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Facebook Twitter Linkedin