Freek Jan ter Haar
by Freek Jan ter Haar

31 maart stond in het teken van de World Back-up Day. Dit is dé dag om na te denken over welke informatie beschermd moet worden en op welke manier dataverlies voorkomen kan worden. Wees voorbereid en voorkom verlies, diefstal of  misbruik van data. 

Wat is een back-up? 

Een back-up maakt een kopie van al je belangrijkste informatiesystemen zoals: belangrijke documenten, e-mails of gegevens uit systemen zoals CRM, HRM en ERP. In plaats van het bewaren van alle gegevens op één locatie (zoals een PC of server) zorgt een back-up er ook voor dat alle gegevens op een tweede locatie worden opgeslagen. Bij voorkeur is deze locatie dan ook op een externe locatie, zoals een datacenter of in de cloud. Hiermee wordt er gegarandeerd dat de informatie ook beschikbaar is wanneer er op locatie een storing optreedt. 

Welke soorten back-up zijn er? 

Iedere soort back-up heeft zijn eigen werkwijze en afhankelijk van de organisatie worden er keuzes gemaakt over welke back-up-oplossing het beste past. De verschillen hebben ook betrekking op de hoeveelheid informatie die wordt gekopieerd: 

  • Volledige back-up: Deze oplossing maakt iedere keer een kopie van alle bestanden, ongeacht of ze veranderd zijn of niet. 
  • Differentiële back-up: Deze oplossing maakt kopieën van de bestanden die gewijzigd zijn sinds de laatste back-up. Hierbij worden ook bestanden compleet vervangen die met slechts een enkel karakter zijn veranderd. 
  • Incrementele back-up: Deze oplossing maakt alleen een kopie van de gegevens die vervangen zijn binnen de bestanden sinds de laatste back-up. In tegenstelling tot de differentiële back-up worden hierbij alleen de gewijzigde gegevens gekopieerd ten opzichte van de bestaande kopie. 
  • Mirror Back-up: Deze oplossing laat alle data “spiegelen”. Dit houdt in dat wanneer er data toegevoegd of verwijderd worden dit ook meteen wordt weergegeven in de back-up. Dit wordt ook wel de “real-time” methode genoemd omdat er te allen tijde twee kopieën van de opgeslagen data beschikbaar zijn.  

Wil je meer weten over wat voor jou de beste manier is om jouw belangrijke gegevens veilig te houden, laat het ons weten via support@nubix.nl

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Facebook Twitter Linkedin