Freek Jan ter Haar
by Freek Jan ter Haar

Teams is zeer sterk in het samenbrengen van tools waar
medewerkers dagelijks gebruik van maken. Wij leggen jou graag uit hoe je Teams
kunt inzetten ter ondersteuning van je bedrijfsprocessen.

Overzicht in Teams
Teams biedt een goed overzicht van alles wat je nodig hebt. Deze elementen zijn zichtbaar in één totaaloverzicht waardoor je gemakkelijk kunt schakelen tussen de verschillende Teams. In onderstaand overzicht is weergegeven van welke Teams je lid bent:

Gebruik van kanalen
Binnen de verschillende Teams kun je kanalen aanmaken. Hiermee maak je onderscheid in de verschillende functionaliteiten. Ieder kanaal heeft een eigen chat-functie en een tablad waar documenten kunnen worden toegevoegd. Daarnaast kun je aan de verschillende kanalen applicaties koppelen. Denk hierbij aan het toevoegen van een Wiki of een Planner. Het grootste voordeel is dat je ook externe applicaties kunt koppelen. Denk hierbij aan het koppelen van een ERP-systeem. De inzet van kanalen heeft alleen nut als elk kanaal een ander doel heeft.

Onder de verschillende kanalen kun je verschillende functies hangen, bijvoorbeeld:
                – Posts;
                – Bestanden;
                – Documenten;
                – Wiki;
                – Notulen.

Het Teamskanaal vormt de verzameling van alle belangrijke
informatie waar de Teamleden bij moeten kunnen.

Het koppelen van Tools
Er zijn een divers aantal tools (Apps) die je kunt koppelen in Teams om zo nog beter samen te kunnen werken. Zo kan Yammer bijvoorbeeld gekoppeld worden aan Teams. Teams kan alle Yammergroepen monitoren op zoek naar vragen. De vraag van Yammer wordt dan direct in het Teams-kanaal gekopieerd waarna een medewerker in dat kanaal direct met de vraag aan de slag kan. Door op de link te klikken komt de medewerker direct bij de vraag in Yammer, waar hij of zij antwoord kan geven.

Teams is meer dan alleen samenwerken
Door de verschillende integratiemogelijkheden is het mogelijk om in Teams alles op één plek te doen. Voor iedere afdeling zijn de mogelijkheden zeer divers om slimmer en efficiënter (samen) te werken. Benieuwd hoe je dit in jouw bedrijf of afdeling kunt toepassen? Kom met ons in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA