Freek Jan ter Haar
by Freek Jan ter Haar

Microsoft brengt al enige tijd geen beveiligingsupdates meer uit voor Windows 7 of 8.1. Voor de meeste mensen stopte de Windows 7-ondersteuning al in 2020, maar bedrijven konden de ondersteuning nog drie jaar verlengen. Inmiddels is dat Extended Security Update programma nu echt voorbij.

Windows 7 werd destijds vooral gezien als een verbeterde en stabielere versie van Vista, terwijl de opvolger 8.1 weer als een stap terug werd ervaren. Vooral de focus op touchscreenbesturing voor een desktopbesturingssysteem kon niet op veel enthousiasme rekenen.

Hoewel het stopzetten van de ondersteuning van beide besturingssystemen al even bekend was, zijn er nog steeds pc’s die op die twee besturingssystemen draaien. Statcounter meldde eind 2022 dat Windows 7 nog op 9,61 procent van alle Windows-pc’s geïnstalleerd was; Windows 8.1 was toen nog op 2,45 procent van de Windows-pc’s geïnstalleerd.

Nu de ondersteuning gestopt is, krijgen zowel Windows 7 als 8.1 geen updates meer, ook geen beveiligingsupdates.
Werk jij met een van deze besturingssystemen en heb je hulp of advies nodig, meld je dan bij onze support afdeling via support@nubix.nl.

Bron: Tweakers/ Statcount/ Microsoft

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Facebook Twitter Linkedin