Nubix
Gerrit-Jan Hilderink
by Gerrit-Jan Hilderink

De laptop is razend populair geworden in het kantoorleven. Het maakt je flexibel waardoor je op verschillende plekken kunt werken. Thuiswerken komt steeds vaker voor en dit zal in de toekomst alleen maar meer worden. Hierbij is het zeer belangrijk om in de juiste houding te kunnen werken en dat is met het gebruik van een laptop een uitdaging. Zonder dat je het in de gaten hebt, zit je met een kromme rug waar je uiteindelijk lichamelijke klachten door kunt ontwikkelen. Door het gebruik van hulpmiddelen kun je op iedere locatie ergonomisch, productief en comfortabel werken.

Een laptopstandaard
Een laptopstandaard is een houder waarop een laptop geplaatst kan worden en heeft een positief effect op je zithouding. Het is een eenmalige investering waar je jarenlang profijt van hebt. Zoals zichtbaar is op onderstaande foto, zorgt het gebruik van een laptopstandaard voor een goede werkhouding. Hierdoor zal langdurig laptopgebruik niet meer leiden tot vermoeidheid of rugklachten. Naast het gebruik van een laptopstandaard is het gebruik van een externe muis en toetsenbord essentieel.

Image result for laptop standaard waarom

Wetgeving
Buiten de comfortabele werkhouding die een laptopstandaard biedt, zijn er ook wettelijke eisen waaraan een computerwerkplek moet voldoen. De concrete eisen waaraan een beeldschermwerkplek moet voldoen in Nederland zijn vastgesteld. Zo mag het beeldscherm niet één geheel vormen met het toetsenbord. Een laptop zonder hulpmiddelen voldoet dus niet aan de eisen. In Nederland is als restrictie opgenomen dat een laptop zonder de benodigde hulpmiddelen niet langer dan twee uur per dag gebruikt maken worden.

In het kort: waarom een laptopstandaard?
• Comfortabel werken
• De productiviteit stijgt
• Het voorkomt lichamelijke klachten
• Je voldoet aan de wetgeving

Wil jij productief en comfortabel kunnen werken? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Facebook Twitter Linkedin