Gerrit-Jan Hilderink
by Gerrit-Jan Hilderink

Wij ontvangen veel vragen over het beheren van inhoud in Magento, en dan vooral of het gemakkelijker en sneller kan, zonder al te veel kennis te hebben van programmeertalen als HTML en CSS. Nu wordt deze vraag niet alleen aan ons gesteld, maar het is ook een actueel onderwerp in de verschillende Magento fora. Reden genoeg om eens op zoek te gaan naar een antwoord op deze vraag.

Page Builder
Binnen WordPress zijn wij al gewend om te werken met zogenaamde Page Builders of Visual Editors. Dit zijn feitelijk grafische laagjes die over een backend van in dit geval WordPress worden gelegd. Op deze manier wordt het mogelijk voor websitebeheerders zonder kennis van programmeertalen, om toch goed uitziende pagina’s te maken. Zo is er voor Magento ook een Page Builder extensie beschikbaar. Deze extensie breidt de backend van Magento uit met een aantal functionaliteiten, speciaal gericht op het beheren en plaatsen van inhoud. Zo wordt het mogelijk om pagina’s in te delen in kolommen (via het Bootstrap systeem) en is het mogelijk om in die kolommen bepaalde functionaliteiten te slepen. Drag en Drop noemen we dat. Standaard zitten er in deze extensie meer dan 50 functionaliteiten die te gebruiken zijn op de pagina, denk hierbij aan: productlijsten, het weergeven van afbeeldingen, diverse contentfuncties, enzovoort. Na het bewerken heb je als beheerder de mogelijkheid om de aanpassingen door middel van een “live preview” te bekijken.

Breed toepasbaar
Deze extensie is te installeren op Magento 1 vanaf versie 1.9.0.1 en Magento 2. Daarnaast functioneert Magento Page Builder met elk Magento thema.

Ben je geïnteresseerd in het werken met de Magento Page Builder extensie? Of wil je meer informatie ontvangen over het werken met de Magento Page Builder? Neem dan contact op met één van onze Magento consultants.

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Facebook Twitter Linkedin