Joel Gomies
by Joel Gomies

Google heeft al een tijd de nieuwe Google Analytics 4(GA4) uitgebracht. Maar wat houd het nu in en wat is het verschil ten opzichte van de UA variant?

Hierbij allereerst een korte uitleg van Google Analytics:

Google Analytics (GA) is een gratis web tool (te benaderen via je browser) van Google waarmee je statistieken kunt verzamelen over het gedrag van bezoekers op je website of webshop. 

Zo kan je met GA achterhalen hoeveel bezoekers je op de website hebt, welke links er worden aangeklikt en hoe bezoekers op je website terecht komen. 

Een ander belangrijk onderdeel in GA is het meten van conversie. Hiermee kan je achterhalen of het doel van je website wordt bereikt en of de ‘customer journey’ op je website goed in elkaar zit. Voor webshop eigenaren is het uitermate handig om te meten hoe een bezoeker een daadwerkelijke klant wordt en of deze de juiste stappen doorloopt tot het uiteindelijke juiste doel; verkoop van jouw producten.

Voor website eigenaren kan het inzien van het gebruik van functionaliteiten een interessante conversie meting zijn. Dus kan de klant op jouw website goed naar de juiste informatie navigeren en kan hij alles vinden wat hij wil.

Uiteindelijk kan de informatie die je er uit haalt heel nuttig zijn voor jouw marketing- en sales proces.

Met GA4 introduceert Google een nieuwe manier van meten, waarbij onder andere meer inzicht in het klanttraject wordt gegeven en dus beter afgestemd kan worden op de customer journey. De oudere techniek (Universal Analytics oftewel UA) wordt op dit moment nog wel ondersteund, maar zal op 1 juli 2023 geen nieuwe gegevens ontvangen. UA stopt omdat het niet meer voldoet aan de wensen van de gebruikers. Je zal nog wel ongeveer 6 maanden inizcht kunnen houden in je data, maar je kan het niet meer gebruiken om data te verzamelen. Met GA4 begin je dus met een schone lei en kan je onder andere op ‘event’ niveau je data tracken. Wat dan weer interessant is voor de door jou gewenste klantreis.

Mocht je nog op UA zitten en de overstap willen maken na GA4? Wij bieden hier in ondersteuning voor zowel Magento als WordPress. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA