Gerrit-Jan Hilderink
by Gerrit-Jan Hilderink

Microsoft heeft besloten op 14 januari 2020 te stoppen met de directe ondersteuning op Windows 7. Zakelijke klanten kunnen er dan nog voor kiezen om de beveiligingsupdates te ontvangen voor een maximum van drie jaar. Echter er zit een klein addertje onder het gras, want die updates zijn niet gratis. De updates moeten per apparaat betaald worden en de prijs zal jaarlijks stijgen. Windows 7 ontvangt sinds 2015 al geen functionele updates meer.

In 2009 werd Windows 7 op de markt gebracht en het was een groot succes. Dit was niet het geval bij de opvolger, Windows 8. Inmiddels maken we in grote getalen gebruik van Windows 10, het besturingssysteem die als eerst officieel meer gebruikers heeft dan Windows 7.

Hoogstwaarschijnlijk zal het nog een tijdje duren voordat alle gebruikers volledig overstappen op het nieuwste besturingssysteem. Naast het einde van de ondersteuning op Windows 7, heeft Microsoft gelijktijdig aangekondigd de stekker uit Windows Server 2008/2008 R2 te trekken. Ook hierbij geldt de mogelijkheid om beveiligingsupdates te verkrijgen tegen betaling.

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA