Freek Jan ter Haar
by Freek Jan ter Haar

Afgestudeerd!

Regelmatig lopen er bij Nubix stagiairs mee van zowel het MBO als het HBO in een meeloopstage of als afstudeerder. Voor de afgelopen periode heeft onze collega Lars Natter een afstudeeronderzoek uitgevoerd voor Nubix. Lars heeft op het Saxion de opleiding HBO ICT gevolgd in de richting IT Service Management. Hieronder vertelt hij zijn ervaring: Mijn naam is Lars Natter, wonend in het mooie Haaksbergen. De reden dat ik voor Nubix heb gekozen is dat Nubix een prominent ICT-bedrijf is binnen Haaksbergen. Door hun centrale locatie was ik er al meerdere malen langsgereden en kende ik de naam. Toen ik ging rond-informeren voor potentiële afstudeeropdrachten bleek dat ze een mooie uitdaging voor mij hadden klaarliggen. Nubix heeft bij mij de vraag neergelegd hoe ze als organisatie kunnen groeien als Managed Service Provider (MSP). In de periode mei 2022 t/m februari 2023 heb ik een onderzoek uitgevoerd dat aansluit bij deze vraag.

Het afstudeerproject richtte zich op de vraag hoe Nubix de groei als MSP het beste aan kan pakken. De terminologie van groeien is erg breed en hierdoor was het belangrijk voor Nubix om te weten waar de groeipotentie ligt. Daarnaast is een MSP een organisatiewijd begrip en dus ook breder dan alleen ICT. Daarom wordt er bijvoorbeeld ook gekeken naar de cultuur, de processen en tooling. Door middel van een methodische aanpak is er richting Nubix uiteindelijk een advies gegeven over hoe zij het beste kunnen groeien als MSP.

Begin februari heb ik dan eindelijk mijn scriptie met succes mogen presenteren en verdedigen. Dit betekent dat het HBO-diploma “in the pocket” is en het echte werken nu kan beginnen. Gelukkig kreeg ik de mogelijkheid om bij Nubix te blijven. Hier ondersteun ik momenteel de ICT- en Supportafdeling en hoop ik veel ervaring op te doen.

Goed gedaan Lars en welkom bij team Nubix!

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Facebook Twitter Linkedin