Freek Jan ter Haar
by Freek Jan ter Haar

Dubbele authenticatie via een app is veiliger dat via sms, meld Microsoft: Dubbele authenticatie (tweestapsverificatie) is een extra beveiliging waardoor gevoelige informatie beter beschermd wordt. Een hacker heeft naast het wachtwoord ook nog iets anders nodig om binnen te komen op een systeem, server of e-mailomgeving. Inmiddels meldt Microsoft dat dubbele authenticatie er al voor zorgt dat meer dan 99% van alle phising- en inbraakpogingen worden tegengehouden.

De meest gebruikte vormen van dubbele authenticatie gaan via SMS en zogeheten verificatieapps. Als je dubbele authenticatie via SMS gebruikt ontvang je na het correct invoeren van het wachtwoord een SMS met een code die de toegang verleend tot een omgeving. Echter kunnen hackers de niet-versleutelde sms’jes onderscheppen of overtuigen ze je provider dat ze jou zijn en vragen om je nummer naar hun simkaart over te zetten. De hackers kunnen vervolgens zelf je verificatie-sms’jes ontvangen.

Hoewel dit momenteel nog niet veel voorkomt raden Microsoft en Nubix aan om een verificatieapp te gebruiken. Nubix maakt zelf gebruik van de app DUO. Dit is een efficiënte en zeer veilige manier van het beveiligen van gevoelige bedrijfsgegevens.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Nubix kan bieden voor het instellen van dubbele authenticatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA