Freek Jan ter Haar
by Freek Jan ter Haar

Windows AutoPilot (Microsoft Intune) is een nieuwe dienst van Microsoft die het de gebruiker makkelijk maakt om nieuwe computers, laptops en tablets te installeren. Bij een aantal klanten zijn wij deze dienst al aan het testen en deze gaan wij in de toekomst bij nog veel meer van onze klanten inzetten. Maar wat is nu precies Windows AutoPilot? 

Met Windows AutoPilot kan de eindgebruiker (bijvoorbeeld medewerkers) van een Windows 10-apparaat de installatie van dit apparaat zelf doen. Zo hoeft het apparaat niet eerst van de leverancier naar de IT-afdeling om daar geïnstalleerd te worden, maar kan deze in veel gevallen rechtstreeks naar de gebruiker. Dit bespaart dus flink wat tijd. Ook is het een uitkomst voor het werken op afstand; het apparaat (en dus de gebruiker) hoeft niet eerst naar kantoor te komen. 

Een apparaat starten met AutoPilot is erg simpel. Het enige wat jij als gebruiker hoeft te doen, is het apparaat aanzetten en inloggen met de Microsoft 365 ( voorheen Office 365) gegevens. Vervolgens wordt het apparaat automatisch op de juiste manier ingesteld.

Los van tijd en moeite, kan AutoPilot je ook flink wat geld besparen. Normaal gesproken moet een IT-afdeling voor elk nieuw soort apparaat een zogenaamde image maken, een aangepaste versie van een Windows 10-systeem. Dit kost veel tijd en is daarom een duur proces. Met AutoPilot is dat echter niet meer nodig. De eindgebruiker zet het apparaat aan en kan direct aan de slag.  

Mochten jouw medewerkers toch moeite hebben met het installeren van diverse drivers en software, dan is er altijd nog Windows Whiteglove. Dit is een aparte optie in AutoPilot waarmee de fabrikant, de IT-afdeling of andere gemachtigden alsnog (op afstand) alle installaties kunnen uitvoeren.  

Hieronder volgen nog kort alle voordelen van AutoPilot op een rij: 

  • Uitermate geschikt voor werken op afstand;
  • Het bespaart tijd en geld;
  • Het maakt installeren van nieuwe apparaten makkelijk en snel; 
  • Het ontlast je eigen IT-afdeling.

Wil jij ook gebruik maken van Windows AutoPilot? Dan moet je aan twee voorwaarden voldoen. 

  • Je gebruikt Windows 10 professional v1703 of een nieuwere versie;
  • Je bedrijf maakt gebruik van Microsoft Intune (onderdeel van Microsoft 365).

Wij zullen veel klanten hiervoor benaderen in de toekomst. Wil je alvast meer informatie en weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op!

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA