Jeroen Luttikholt
by Jeroen Luttikholt

Er zijn vele partijen die het al mogelijk maken om in te loggen zonder gebruik te maken van een wachtwoord. Maar de alternatieven hiervoor gaan niet helemaal zonder slag of stoot.

Microsoft maakt het mogelijk en kan sinds kort inloggen bij de diensten van Microsoft met behulp van de Microsoft Authenticator- app. Die dan weer gebruik maakt van gezichtsherkenning, een fysieke beveiligingssleutel of unieke codes die per mail of sms worden verzonden.

Het risico van het gebruik van wachtwoorden is dat deze vaak makkelijk te kraken zijn. Dus het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, staat positief tegenover het initiatief van Microsoft. Wij gebruiken bij Nubix de tweestapsverificatie van DUO. Via deze link kun je het filmpje en het gemak daarvan nog eens zien. Er worden bij grote bedrijven heuse wachtwoordmanagers in het leven geroepen. Heel verstandig met het besef dat de Cyber Crime fors toeneemt.

Wil je meer weten over DUO, wachtwoordmanagers en wat Nubix hierin kan betekenen, neem contact op met onze support afdeling.

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Facebook Twitter Linkedin