Freek Jan ter Haar
by Freek Jan ter Haar

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Je mag je Home versie niet professioneel gebruiken licentie technisch. We komen het vaak tegen in het bedrijfsleven. Vooral op laptops of computers die door klanten zelf aangeschaft zijn. En zo’n licentie is niet toegestaan voor zakelijk gebruik.

Wat is het verschil tussen Windows 10 Home en Windows 10 Pro? We leggen het graag uit.

De professionele versie van Windows 10 bevat veel extra functionaliteiten die zijn ontworpen voor bedrijven. Het heeft vrijwel alles wat een Windows 10 Home licentie ook heeft, maar wel plus extra beveiligings- en beheerservices.

Windows 10 Pro heeft twee grote voordelen.

Er is bijvoorbeeld de krachtige en configureerbare BitLocker-codering en Windows Information Protection, die helpt bij geavanceerde toegangscontrole. Bitlocker is overigens ook beschikbaar in de volgende versies: Windows 10 Enterprise, Windows 10 Education. Deze licenties komen wij minder vaak tegen bij onze klanten.

Het andere grote voordeel is het aanmelden op een Microsoft (Azure) domein. Het beheer in de organisatie wordt vereenvoudigd.

Ook bevat het meer aanpasbare pakketten voor onderwijs- en zakelijke doeleinden. Je krijgt zelfs toegang tot handige functies zoals Windows Sandbox, waarmee je niet vertrouwde apps in een virtuele omgeving kunt uitvoeren. Windows 10 Pro biedt toegang tot zakelijke versies van Microsoft-services, waaronder Windows Store for Business, Windows update for Business, Enterprise mode browseropties en meer.

Kortom. Het belangrijkste verschil tussen Windows 10 Home en Windows 10 Pro is de beveiliging van het besturingssysteem. Windows 10 Pro is naast dat het verplicht is zakelijk gezien, ook een veiligere keuze als het gaat om het beschermen van jouw pc en het beveiligen van de informatie.

Bitlocker en het beheer. De Bitlocker instellingen beheren wij vanuit Microsoft Intune. Wordt je laptop gestolen, dan is de data niet te de-crypten. Je hoeft dan niet een melding te maken van het verlies van persoonsgegevens, in een situatie als deze.

Sta je op het punt zelf een zakelijke laptop of computer aan te schaffen, laat je keuze checken door een Nubix medewerker. Die kan aangeven of de gekozen laptop volstaat voor het zakelijke gebruik.

Dus wil je hier advies over, bel, mail of what’s app ons, we adviseren je graag.

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Facebook Twitter Linkedin