Nubix
Jeroen Luttikholt
by Jeroen Luttikholt

Stel je voor je harde schijf gaat kapot, je computer of server raakt besmet met virussen, zijn je bestanden op dat moment veilig? Of het nu gaat om zakelijke documenten of persoonlijke bestanden, het is belangrijk dat je data veilig staat opgeslagen en dat je beschikt over een betrouwbare beveiliginsoplossing, op deze manier gaat je data niet verloren en blijven ze voor altijd bestaan, hoe fijn is dat.

Een NAS backup
Het woord NAS is een afkorting van Networked Attached Storage. Vrij vertaald betekent het: opslagruimte die verbonden is met je netwerk. Synology NAS is een fysieke NAS server en beschermt alle gegevens die op een ander apparaat zijn opgeslagen, ongeacht of dit een Windows of MAC betreft. De NAS heeft een grote en uitbreidbare opslagcapaciteit. Met Cloud Station kan er altijd een real-time backup gemaakt worden van specifieke bestanden op je apparaten.

Een extra off-site backup
Bedrijven kunnen nooit veilig genoeg handelen. Om je bedrijfsgegevens te beschermen tegen bijvoorbeeld natuurrampen of diefstal, is het raadzaam om altijd een off-site backup te hebben van de NAS. De zojuist genoemde voorbeelden kunnen je NAS namelijk compleet vernietigen. De tweede NAS wordt in dit geval geplaatst op een andere locatie, waardoor je gegevens nog veiliger zijn.

Offline backup
Naast de off-site backup is het ook mogelijk om schijven te wisselen in de NAS server. Door meerdere schijven aan te schaffen en deze regelmatig te wisselen en op een andere locatie te bewaren, beschik je altijd over een offline backup. De offline backup is niet van buitenaf benaderbaar omdat deze niet met het netwerk is verbonden.

Synology Cloud oplossingen
Er zijn ook oplossingen waarvoor geen fysieke NAS aangeschaft hoeft te worden. Synology C2 is ontworpen om de meest geïntegreerde en kosteneffectieve oplossing voor reservekopieën in de cloud te bieden voor je eigen NAS. Het datacentrum waar je data naar toe wordt gesynchroniseerd, bevindt zich in Frankfurt en voldoet aan alle belangrijke geheimhoudingsnormen. Alle data is versleuteld zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de opgeslagen data.

Voordelen:
– Je verlaagt het risico op gegevensverlies door menselijke fouten;
– Gemakkelijk in gebruik;
– Het is een betaalbare oplossing;
– Bestandsniveauherstel en meerdere bestandsversies;
– Je geeft je gegevens uit handen aan een expert;

Ben je benieuwd naar prijzen en informatie? Neem contact met ons op!

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Facebook Twitter Linkedin