Nubix
Jeroen Luttikholt
by Jeroen Luttikholt

Let op laatste update: Per 1 oktober stopt de basic authentication voor onder andere e-mail van Microsoft. Het kan daardoor zijn dat bepaalde koppelingen waar Microsoft mee werkt, niet meer zullen werken.

Waarom doet Microsoft dit?

Naarmate meer geavanceerde cybercriminelen zich richten op hybride en externe werknemers, werkt Microsoft eraan om klanten zich ervan bewust te maken dat één van de belangrijkste beveiligingsstappen die ze kunnen nemen, is om af te stappen van verouderde, minder veilige protocollen, zoals basisverificatie. Deze basisverificatie wordt dus uitgeschakeld in Exchange Online per 1 oktober 2022.

Wat betekend dit voor jou?

Door uw Exchange Online- organisatie te verplaatsen van basisverificatie naar de veiligere verificatie op basis van OAuth 2.0-tokens (of moderne verificatie), krijgt u een betere bescherming en de mogelijkheid om functies zoals multifactorauthenticatie (MFA) te gebruiken.

Voor het bijwerken van apps en configuratie wordt er ook moderne verificatie gebruikt en het maakt uw bedrijf veel veiliger tegen veel bedreigingen. Veel mobiele apparaten gebruiken nog steeds basisverificatie, dus zorg ervoor dat uw apparaat de nieuwste software of update van het besturingssysteem gebruikt. Dit is één van de manieren om over te schakelen naar moderne verificatie.

De berichten omtrent het stoppen van de basis authenticatie, bevatten koppelingen naar nuttige Microsoft-documenten, zoals Afschaffing van basisverificatie in Exchange Online, waarin wordt uitgelegd hoe u het gebruik van basisverificatie kunt identificeren en verhelpen. We raden onze klanten aan basisverificatie uit te schakelen en moderne verificatie nu te implementeren.

Wat doet Nubix?

Denk goed na welke systemen mail gebruiken. Denk aan printers, boekhoudsystemen, etc. Deze koppelingen zullen er allemaal mee te maken krijgen.

Mocht je hier vragen over hebben en of het allemaal goed is ingesteld bij jouw organisatie; neem contact op met onze support afdeling.

Bron: microsoft.com

Update 31 oktober 2022

Per 1 oktober is Microsoft Basic Authentication gestopt. Dat wil zeggen dat bepaalde koppelingen waar Microsoft mee werkt, niet meer werken.

Maar om een aantal drukke ondernemers toch nog even respijt te geven, kan je een vinkje zetten, om dit later in werking te laten treden.
Nogmaals dit is uitstel, want het stopt definitief per 1 januari 2023. Dus denk eraan dit tijdig te regelen, voordat het echt niet meer anders kan.

Lees verder om meer duidelijkheid te krijgen over de functies van Microsoft Basic Authentication.

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Facebook Twitter Linkedin