Nubix
Jip Van der Veer
by Jip Van der Veer

Bij een brandmelding of brandoefening rent iedereen de deur uit. Een belangrijk iets wat je tijdens de BHV- cursus geleerd wordt is het veilig achter laten van je werkplek. Heel duidelijk in bijvoorbeeld het geval van een cirkelzaag. Die zet je natuurlijk snel uit als je wegrent.

Wat minder duidelijk is dit in het geval van een werkplek waarbij je bureauwerk achter een pc of laptop doet. Loop je weg? Vergrendel dan je pc! Neem hem niet mee, maar vergrendel hem. Op die manier zijn ook de bedrijfsgegevens veilig!

Na een brand zijn er namelijk altijd veel mensen in het pand aanwezig, en je weet niet wat ze met je data kunnen doen.

Een mooi voorbeeld onlangs:
Wij waren aan het meekijken met een klant via Teamviewer. Tijdens het gesprek is er een brandoefening. De klant sluit het Teamviewer- gesprek af en gaat naar buiten. Hij vergrendelt zijn pc niet, waardoor wij onbeheerd en ongestoord al zijn gegevens kunnen bekijken, zonder dat daar iemand beheer over heeft…..

Nu zijn wij gelukkig een trusted partner, maar een hacker zou op die manier eenvoudig ‘binnen’ kunnen komen. Gepland een systeem overnemen en een kompaan het brandalarm af laten gaan, het kan tegenwoordig allemaal zomaar helaas. We maken het hackers soms wel heel erg makkelijk. En helaas moeten we dus ook over dit soort dingen nadenken.

Dit zouden we heel mooi in een risicoanalyseplan kunnen opnemen voor jouw bedrijf. En uiteraard moeten we dat risicoanalyseplan ook bij iedereen implementeren. Immers, oefening baart kunst, ook met dit soort dingen.

Vraag ons naar de mogelijkheden.

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Facebook Twitter Linkedin