Gerrit-Jan Hilderink
by Gerrit-Jan Hilderink

In 2020 trekt Microsoft de stekker uit Wunderlist, dat betekent dat Wunderlist per 6 mei 2020 definitief gaat verwijderen. Inmiddels is Microsoft To-Do, onderdeel van Office 365, het alternatief voor Wunderlist. De look en feel zijn precies hetzelfde. De data uit Wunderlist is eenvoudig te migreren naar Microsoft To-Do.

Microsoft heeft vier jaar geleden Wunderlist overgenomen, toen het programma nog zeer populair was onder de gebruikers. Twee jaar lang hebben ze aan de ontwikkeling van hun eigen app te werken: Microsoft To Do. Mensen die in mei 2020 nog gebruik maken van Wunderlist, kunnen volgens Microsoft het beste zo snel mogelijk overstappen.

Verouderd
Wunderlist is inmiddels al flink verouderd, wat volgens Microsoft des te meer reden is om je alvast te richten op de opvolger. Ze zijn gestopt met het lanceren van nieuwe features en grote updates. Het wordt daarom steeds moeilijker om het platform te onderhouden. Zo zegt Microsoft: “Technologie blijft zich ontwikkelen en daarom kunnen we niet garanderen dat Wunderlist kan blijven werken zoals het zou moeten werken. Of zoals we het zouden willen.”

Data exporteren
Microsoft zal de synchronisatie van Wunderlist helemaal stopzetten. Gebruikers kunnen daarna nog wel overstappen naar Microsoft To-Do, maar hoelang dat nog mogelijk is, is niet bekend. De aanwezigie informatie in Wunderlist kan wel geëxporteerd worden naar een zip-bestand. Daarbij helpt Nubix jou graag!

Maak je nog gebruik van Wunderlist? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Facebook Twitter Linkedin