Nubix
Gerrit-Jan Hilderink
by Gerrit-Jan Hilderink

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat Magento het bedrijfsleven waarschuwde: de grootste leverancier van platforms voor webshops in Nederland stopt met de ondersteuning van Magento 1 per juni 2020. Tot het einde van deze maand worden er nog patches en beveiligingsupdates gegeven, maar daarna komt deze support ten einde. Die aandacht gaat voortaan namelijk uit naar de opvolger, Magento 2. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor iedereen met een Magento 1 webshop.

Wat betekent dit voor mijn bedrijf?
Een webshop die geen updates meer ontvangt, is een kwetsbare webshop. Met deze updates wordt een webshop namelijk voorzien van de nieuwste beveiliging. Maar wanneer dit niet meer gebeurt, wordt een webshop kwetsbaar voor aanvallen en andere externe gevaren. De veiligheid van de shop is dan niet meer te garanderen.

Mocht jouw webshop nog draaien op Magento 1, dan is nu de tijd om alsnog te migreren naar Magento 2. Dit is een compleet nieuw platform ten opzichte van Magento 1. Hieronder hebben wij voor jou de meest belangrijke voordelen van Magento 2 op een rijtje gezet:

  • Magento 2 draait tot 25% sneller dan Magento 1
  • Magento 2 heeft een intuïtiever, gebruiksvriendelijker beheerpaneel
  • Magento 2 is ontwikkeld voor mobile first, waardoor het perfect aansluit op de moderne, digitale markt (65% van de aankopen vindt al mobiel plaats, en dit stijgt nog steeds!)
  • Magento 2 bevat meerdere opties voor zoekmachineoptimalisatie
  • Magento 2 geeft jou de mogelijkheid automatisch codes te testen
  • Magento 2 wordt wél voorzien van de nieuwste updates op beveiligingsgebied

Kortom: Magento 2 is in alle opzichten een beter, moderner platform dan Magento 1.

Ik heb een Security SLA voor Magento 1. Wat betekent dit voor mij?
Heb jij een Security SLA voor Magento 1 en migreer je niet naar Magento 2? Dan loopt je SLA na 1 januari 2021 door. Bij grote beveiligingslekken in systemen zien wij in de eerste tijd vaak nog uitgebrachte patches. Wij zullen dit dan ook in de gaten blijven houden en deze installeren wanneer dit nodig is. Het afsluiten van een nieuwe SLA op een Magento 1 omgeving is niet meer mogelijk. Uiteraard is het ook mogelijk om de SLA stop te zetten. Het doorlopen van de SLA betekent niet dat wij garant kunnen staan voor de veiligheid. Het feit blijft dat een Magento 1 omgeving na het stoppen van de ondersteuning onveiliger zal worden.

Hoe stap ik over?
Zoals al gezegd is, is Magento 2 een compleet nieuw platform. Dit betekent dat het helaas niet mogelijk is om met een simpele update over te stappen. Hier is een migratie voor nodig. Alle onderdelen van je huidige webshop moeten stap voor stap worden overgezet, en sommige functionaliteiten moeten zelfs opnieuw worden ontwikkeld.

Gelukkig staan wij voor jou klaar om je te helpen met de migratie van je webshop. Maak je nog geen gebruik van Magento 2, maar wil je wel klaar zijn voor de toekomst? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak met onze Magento specialist.

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Facebook Twitter Linkedin