Nubix
Jeroen Luttikholt
by Jeroen Luttikholt

In reactie op een onderzoek van de Europese Unie gaat Microsoft op 1 oktober Teams loskoppelen van Microsoft 365-abonnementen. Voor bestaande klanten verandert er niets, maar voor nieuwe klanten komen er opties met en zonder Teams in het pakket voor kantoorsoftware.

Bij abonnementen voor grote bedrijven verdwijnt de optie om Microsoft 365 en Office 365 met Teams te nemen en wordt Teams een add-on van 5 euro per maand per gebruiker. Dit is 2 euro per maand per gebruiker goedkoper dan de huidige prijs. Voor kleine bedrijven en frontlineabonnementen komt er een optie met en zonder Teams. Bij Frontline scheelt dat 0,50 euro per maand per gebruiker, bij kleine bedrijven 1 euro per maand.

De veranderingen komen tot stand onder druk van de Europese Unie, en gelden alleen in de EU en Zwitserland. De EU opende vorige maand een onderzoek naar Microsoft vanwege de bundeling van Teams. Het onderzoek wordt gestart naar aanleiding van een klacht die Slack, inmiddels onderdeel van Salesforce, in 2020 indiende. Slack stelt dat Microsoft die app als concurrent ziet en probeert tegen te werken door Teams te bundelen met het marktdominante Office.

Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Als je een Microsoft 365-abonnement hebt, verandert er niets voor jou. Je blijft Teams gebruiken als je dat wilt. Als je een nieuw abonnement wilt afsluiten, kun je kiezen voor een abonnement met of zonder Teams.

Als je kiest voor een abonnement zonder Teams, bespaar je geld. Voor grote bedrijven is de besparing 2 euro per maand per gebruiker, voor kleine bedrijven en frontlineabonnementen is de besparing 1 of 0,50 euro per maand per gebruiker.

De veranderingen gaan in op 1 oktober 2023.

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Facebook Twitter Linkedin