Jeroen Luttikholt
by Jeroen Luttikholt

De vakantie, ook al is het nog maar een paar weken geleden, het voelt alweer wat verder weg. Voor ons was het een mooie tijd om samen met familie tijd te besteden en je hoofd even leeg te maken in een andere omgeving. Helemaal de werk modus uit zetten, lukt mij eigenlijk nooit. Nu is oplossingen zoeken bij “problemen” waarbij je gebruik maakt van techniek ook gewoon heel erg leuk. Dit krijg ik thuis ook niet uit. Zo ook niet tijdens de vakantie.

Ik ben ervan overtuigd dat ons energienet het moeilijker gaat krijgen. Ik wilde daarom al langer een kleine accu proberen, waarop ik in ieder geval de belangrijkste onderdelen door kon laten werken. Onder andere de notebook, een of meer beeldschermen en de router. Die laatste gaat ook niet meer werken als een dorp of stad afgesloten is, maar vaak heb je geluk dat een storing beperkt is en blijft je internetsignaal aangeleverd worden. Het had telkens niet de hoogste prioriteit.

Tijdens de voorbereiding op onze vakantie in Engeland, merkte ik dat een camping met een elektriciteitsaansluiting niet zo standaard is, als hier in Nederland. Zonder stroom dat is net iets te veel terug naar de basis voor mij. Ook is er altijd een kans dat er toch nog even wat zakelijks gedaan moet worden. Dus een lege accu van mijn notebook zou niet kunnen.

Daarom heb ik een accu gekocht, waarop ik USB apparaten en 230V apparaten aan kon sluiten.

Omdat een accu qua grootte voor al onze vakantie apparaten niet voldoende zou zijn, heb ik ook gekeken om meer capaciteit toe te voegen. En hiervoor heb ik gekozen voor een opvouwbaar zonnepaneel. En voor noodgevallen heb ik mijn trouwe auto natuurlijk ook bij mij, als accu. De kleine accu fungeerde dan als omvormer naar 230V.

Opvouwbaar zonnepaneel

Een mooie uitdaging omdat ik geen idee had hoe het ging werken in het wat meer bewolkte Engeland. Onze vakantie ervaringen liggen vooral in het zonnige Frankrijk en

Italiƫ. Gelukkig werkte het perfect.
Waar we op de eerste camping nog een stroomaansluiting hadden, kon ik het mooi uitproberen. De tweede camping was op een boerenland zonder stroom. Gelukkig was er wel een wc en douche. Het uitzicht was het hoogtepunt. Het systeem draaide goed en we konden de gehele dag gebruik maken van alle apparaten die we “nodig” hadden. De koelkast, telefoon en ook de laptop kon gebruikt worden. Vanuit de luie stoel heb ik Eric (een klant) geholpen met de verhuizing naar zijn nieuwe pand en tevens een aanpassing gedaan in het telefoonproces voor Shane.

Hybride werken, werkt dus heel goed, ook zonder onze standaard basis voorzieningen.

Op de laatste camping zaten we dicht bij London. Weer geen stroom, wel meer faciliteiten. Veel Londenaren gebruiken het weekend om samen met vrienden en familie naar te camping te gaan. De blauwe CE stekker in onze vouwwagen leverde veel vragen op van deze locals. Was er tegenwoordig stroom? De Londense werkers vonden het geweldig. Zo konden ze in het weekendje weg ook nog aan het werk. Of dat nu helemaal de bedoeling is. Helaas geen vaste aansluiting voor hen, wel voor ons.

Het systeem staat nu na de vakantie klaar om in te grijpen als onze vaste energievoorziening er mee stopt. Je kan mij ook dan bellen, mits de mast voorzien is van stroom. Een lege telefoon of notebook zal het in ieder geval niet meer zijn.

Wil je weten hoe dit precies werkt of heb je een vraag of we een proces bij jullie kunnen optimaliseren? Nu de vakantie voorbij is kunnen we met frisse moed voor jullie aan de slag.

Jeroen Luttikholt

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA