Jeroen Luttikholt
by Jeroen Luttikholt

Meld u op tijd aan voor de One-Stop-Shop (OSS)

Heb jij een webshop of verkoop je anderszins goederen of digitale diensten aan particulieren in de EU, dan moet je bij het overschrijven van de EU omzetdrempel de BTW voldoen in de lidstaat van jouw klant. Dus wanneer je de totale EU omzetdrempel van € 10.000,- overschrijdt, geldt deze regeling. Deze is op 1 juli 2021 ingegaan.

Om te voorkomen dat je, je in verschillende lidstaten moet registreren, bestaat de mogelijkheid de buitenlandse BTW- aangiften via het zogenoemde One-Stop-Shop-systeem in te dienen. Daarvoor moet je je aanmelden bij de Belastingdienst.

Met behulp van eHerkenning log je daartoe in, in de ondernemingsportal; ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’. Doe dat tijdig. Raadzaam is om dat te doen voorafgaand aan het BTW-tijdvak waarin u bijvoorbeeld de EU omzetdrempel overschrijdt.

Voorbeeld: als u vanaf 1 januari 2022 gebruik wil maken van het nieuwe OSS aangiftesysteem, raden wij u aan om u vóór 1 januari 2022 aan te melden bij de Belastingdienst.

Voor meer informatie, kijk op de site van de Belastingdienst: klik hier

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA