Gerrit-Jan Hilderink
by Gerrit-Jan Hilderink

Sinds enkele jaren is het aantal WordPress websites een opmars aan het maken. Tegenwoordig wordt op maar liefst 34% van de websites WordPress gebruikt als CMS. Maar ook Joomla wordt tot onze verbazing nog steeds veel gebruikt.

WordPress is een ontzettend gebruiksvriendelijk CMS en er is veel informatie en ondersteuning te vinden. Omdat Joomla ouder is dan WordPress, bestaat er een kans dat je je website ooit bent begonnen op Joomla. We raden jou toch aan om de overstap te maken naar WordPress, en hiervoor zijn talloze redenen te bedenken.

Een website bestaat over het algemeen uit drie hoofdonderdelen:
– Het thema;
– Plugins;
– De content.

Waarom overstappen?
Er zijn talloze redenen te bedenken waarom het verouderde Joomla CMS niet meer aan te raden is. Daar waar WordPress bekend staat om haar eenvoud, kent Joomla een wat steilere leercurve. Dit heeft invloed op de gebruiksvriendelijkheid van de website. Daarnaast zijn veel Joomla-websites zodanig verouderd, dat ze gevoelig zijn voor hackers. En dat is voor ons de belangrijkste reden.

De voordelen van WordPress
WordPress is de laatste jaren razend populair geworden, en dat is voor ons geen verrassing. Zo kent WordPress in tegenstelling tot Joomla een aantal belangrijke voordelen:
– WordPress geeft je vrijheid;
– Het CMS is open source;
– Het is een gebruiksvriendelijk systeem;
– WordPress is uit te breiden met thema’s en plugins;
– WordPress is zoekmachine vriendelijk;
– In de basis is WordPress gericht op blogs.

Overstappen, hoe werkt dat?
De overstap van Joomla naar WordPress kan snel gemaakt worden. Echter dit heeft wel wat voeten in de aarde, maar daarvoor gaan wij stapsgewijs te werk:

1. Overzetten van het thema
Een thema of template bestaat uit een verzameling van bestanden met codes die gezamenlijk een bepaald thema vormen. Deze codes zijn uniek en speciaal voor een CMS geprogrammeerd en zijn dus niet zomaar over te zetten. We zullen gezamenlijk een nieuw WordPress thema uitzoeken wat past bij de uitstraling van je bedrijf, een perfect moment om je website een verfrissende look & feel te geven.

2. Overzetten van plugins
Uitbreidingen op een CMS zijn net als het thema specifiek geprogrammeerd om te werken met dat specifieke CMS. Een module binnen Joomla kan niet zomaar gekopieerd worden naar WordPress. We zullen alternatieve Plugins installeren die ervoor zorgen dat je niets mist in je nieuwe website.

3. Overzetten van de content
Het overzetten van de content kun je op twee manieren doen. De handmatige manier, je zult dan zelf alle teksten, categorieën, SEO waarden en afbeeldingen vanuit Joomla moeten kopiëren. Heb je veel pagina’s met een grote diversiteit aan content, dan is de automatische manier veel gemakkelijker. Hiervoor gebruiken wij handige tools die ons daarbij helpen.

Ben je benieuwd naar wat Nubix voor jou kan betekenen op het gebied van WordPress? Wij helpen jou graag met de overstap van Joomla naar WordPress!

Neem vrijblijvend contact op voor het bespreken van de wensen.

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA