Nubix
Gerrit-Jan Hilderink
by Gerrit-Jan Hilderink

Wachtwoordmeldingen staan hoog in de top 10 van meldingen op onze supportafdeling. Het wachtwoord wijzigen lukt niet, inloggen lukt niet omdat een wachtwoord verlopen is. Het is een doorn in het oog van veel gebruikers, werkonderbreking door wachtwoord perikelen.

Het gevaar van wachtwoordwijzigingen
Microsoft ziet dat het wijzigen van een wachtwoord, periodiek en op korte termijn voor meer ellende zorgt dan gemak. Doordat gebruikers vaak wachtwoorden moeten wijzigen, wordt er vaak gekozen voor een gemakkelijk te onthouden wachtwoord, of een wachtwoord wat lijkt op het vorige. Daarom adviseren is om het wachtwoordverloop uit te zetten, of op 450 dagen. Kies voor een ingewikkeld wachtwoord wat moeilijk te raden is en maak bij voorkeur gebruik van dubbele authenticatie.

Dubbele authenticatie, wat was dat ook alweer?
Two-factor authenticatie is een verificatiemethode voor gebruikers. Na het invoeren van de gebruikersnaam en het wachtwoord, moet de gebruiker het inloggen bevestigen door middel van een pushbericht op de smartphone. Daarna is inloggen in de omgeving pas mogelijk. Hierdoor neemt de veiligheid van het aanmeldproces aanzienlijk toe en heeft een gebruiker met alleen een wachtwoord geen toegang meer tot je omgeving.

Meer informatie over dubbele authenticatie vind hier

Voor veel organisaties is het wachtwoordverloop van 90 dagen ingeschakeld. Wil je voor jouw organisatie het wachtwoordverloop uitschakelen? Geef het dan door via WhatsApp: 085 77 399 33. Dan zullen wij dit voor jou realiseren!

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op.

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Facebook Twitter Linkedin