Nubix
Jeroen Luttikholt
by Jeroen Luttikholt

Waarom zou je jouw patchkast opruimen en schoonmaken. Het lijkt onbelangrijk, maar niet is minder waar.

Waar dient een patchkast voor? Voor de leken onder ons de uitleg van de patchkast:
“Een serverkast, ook wel een patchkast genoemd, wordt gebruikt om veel verschillende soorten apparatuur zoals routers, switches en servers op een centrale beheersbare plek te houden. Wanneer de apparatuur en kabels zijn geplaatst kan deze dicht (geluiddemping) en op slot en zullen alleen mensen met bevoegdheden in de kast kunnen.”

Meestal zit zo’n kast in een hoekje of weg gestopt in een ruimte. En omdat de meesten er geen verstand van hebben, kijken we er ook niet naar om. Toch is het belangrijk om het een keer op te (laten) ruimen en schoon te (laten) maken.

Want wanneer het opgeruimd is, zie je hoeveel poorten je nog over hebt. Als er een kabel veranderd moet worden, trek je niet alles mee, wanneer het een wirwar zou zijn. Voordeel is ook van het netjes maken van een patchkast, dat er een duiderlijk overzicht ontstaat wat waar is ingeplugd. Bijvoorbeeld de witte kabels zijn voor data bedoeld (server en computers), de groene kabels is voor telefonie (telefoons). Wanneer je dit consequent in elke patchkast hetzelfde hebt, kan er ook makkelijk geschakeld worden als er storingen zijn.

En als laatste punt; schoonmaken is belangrijk, zodat er geen stof in de kast aanwezig is. Hiermee voorkom je brandgevaar.

Al met al heeft het dus heel veel voordelen om dit een keer netjes te maken en te houden. Uiteraard is het netjes bij onze vaste klanten, maar wil je dit ook een keer in orde laten maken door ons, dat kan!

Laat het ons weten, dan plannen we hiervoor een afspraak. Een opgeruimde patchkast is een zorg minder om meerdere redenen!

Bel, mail of what’s app ons.

Patchkast voor het opruimen
Patchkast na het opruimen

Geplaatst in categorie Nubix
Vorige
Alle berichten
Volgende

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Facebook Twitter Linkedin